DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Klub  turistů Felbabka

Informace‚ pozvání 2018

Vítejte na stránce felbabkaturisti.websnadno.cz v sekci Informace‚ pozvání 2018

 

 

Výstup na Ostrý dne 1. 1. 2018

Na nový rok jsme se ve 14,00 hod. již počtvrté sešli na "Kozím plácku".  Bylo nás 9 a později 10 a pes. Bylo jasno, okolo 3 stupňů Celsia.            Vydali jsme se nahoru na kopec s vidinou 5 km procházky. V půli jsme si dali občerstvení a rozhodli se zkrátit procházku na 3 km, neboť              bylo po cestě bláto a cesta byla rozježděná lesní technikou. Po dvou hodinách jsme se vrátili na Kozí plácek. Smrákalo se. Popovídali jsme              si a doufám i udělali něco pro své zdraví. Určitě se za rok na kopec zase vydáme.

 

 

Výroční jednání KTF dne 20. 1. 2018

    Ve značném počtu jsme se sešli v Multifunkčním domě na Felbabce ke každoročnímu vyhodnocení naší činnosti v uplynulém roce                        a k dohodě na plánu akcí Klubu ve stávajícím roce. Zahájili jsme seznámením se s přihláškami nových členů, jejichž přijetí bylo zahrnuto do usnesení z dnešního jednání. Členskou základnu tvoří 21 osob.

    Bylo konstatováno, že se dařilo plnit přijatý plán. Finanční prostředky byly vyčerpány na 91%. Klub nemá žádný majetek.                                       V letošním roce slavíme desáté výročí vzniku našeho Klubu, proto jsme si z příspěvků členů dali upéct dort, na kterém jsme si společně pochutnali. Za pomoc při zajištění občerstvení  děkujeme členům TOP týmu Felbabka.

 

 

Výlet do Orlova dne 22. března 2018

    Na Felbabce pošmourno a zima. V Orlově slunečno a okolo 5 stupňů. Nepřízeň počasí měla zřejmě největší podíl na tom, že se nás sešlo pouze 8 statečných. Značnou roli měla i nemocnost.

    Ale nebylo čeho litovat. V příbrami i v Orlově slunečno, na všechno dostatek času, oběd výtečný, takže fajn. Velmi nás překvapil Dům Natura        v Příbrami. Vybaveností, rozsahem exponátů i množstvím odvedené práce na přípravě expozic. Původně jsme šli na prohlídku sbírky motýlů a našli jsme výstavu, kde se dá strávit půl dne prohlídkami. Opravdu pěkné. Podrobnosti viz sekce Fotogalerie 2018.

Dohodli jsme se navštívit příště Zbraslav, která je uvedena jako záložní akce. Důvodem byla skutečnost, že v plánu byla návštěva oslav velikonoc v Příbrami - Bohutíně na dole Řimbaba. Bohužel do dne 22.3. nebyl ještě zveřejněný průběh oslav.

 

Výlet do Zbraslavi dne 19. dubna 2018    

    Nelze začít jinak, než počasím. Bylo jasno a teplo okolo 24 stupňů. Nečekali jsme to a vybavili jsme se bundami, které jsme většinou nosili           v rukou. Sešlo se nás 16. Vyrazili jsme pronajatým autobusem až k minizoo pod Zbraslaví. Je to také jediné místo, kde se dá autobusem nedaleko náměstí ( 1,2 km ) zaparkovat. Po prohlídce minizoo jsme ve většině vyrazili na vrch Závist k prohlídce keltského oppida. Vycházka to byla krátká,    ale náročná. Cesta na kopec je  docela prudká. Stálo to však za to. A nebyli jsme sami. Po kopci se to hemžilo školními i školkovými dětmi.              Asi po 2 hodinách jsme zajeli na náměstí a prohlídli si zámeckou zahradu s kostelem ( zámek nepřístupný ). Na oběd jsme zašli do restaurace "Škoda lásky".  Nelenili jsme ani po obědě. Vyšlápli jsme kolem Vančurovy sochy na kopec nad náměstím k prohlídce Karlova stánku. Po nezbytné zmrzlině jsme zamířili k domovu. Návrat byl v souladu s plánem do 16ti hodin.

Příští výlet se uskuteční v květnu a navštívíme Lány. Podrobnosti budou v pozvánkách.

 

Návštěva Lán dne 17. května 2018

        Opět nás bylo 16. Vyjížděli jsme po dešti s chmurnými vyhlídkami na průběh dne. Přijeli jsme do Lán a po dešti ani památky, do konce našeho pobytu se sem tam dokonce ukázalo sluníčko. Teplota okolo 18 - 20 stupňů. Začali jsme návštěvu na hřbitově u hrobu T.G.M. Dále jsme si prohlédli muzeum T.G.M. a muzeum závodních vozidel. Po obědě v hospodě Narpa jsme se od 14 hodin prošli v zámeckém parku a udělali pár fotek. Domů jsme se dostali před 17. hodinou. Několik bližších informací je v sekci Fotogalerie 2018.

Příště vyrazíme do Průhonického parku. Je to trochu dál, ale věřím, že tam bude pěkně. Zvláště, pokvetou-li růže.

 

Návštěva Průhonic dne 14. června 2018

        Pro řadu důvodů (návštěva lékaře, zahraniční zájezd, nemoc ) se nás sešlo jen 13. Bylo polojasno a kolem 20 stupňů. Tedy tak akorát, aby se dalo procházet i na sluníčku. Začali jsme prohlídkou dendrologické zahrady a potom jsme zajeli na oběd do restaurace "V Holi". Po obědě jsme se prošli zámeckou zahradou ( neboli Průhonickým parkem ) tou nejkratší trasou. Někteří si ji ještě zkrátili. Dendrologická zahrada byla pěkná a park nádherný. Stálo by za to  vrátit se sem ještě jednou. I proto, že letos byla příroda kvůli teplu o nějaký ten týden napřed a růže byly dost odkvetlé. Časový harmonogram jsme dodrželi a vrátili se v pořádku domů.

 

Posezení u táboráku dne 16. června 2018

Pár fotek v sekci  Péče o památky, brigády a jiné.

Na setkání bylo ověřeno, jaká bude účast na výletu do Nepomuku v červenci . Bohužel to vyšlo na 5 osob, což pro společný výlet a objednání autobusu nepostačuje. Shodli jsme se, že je možné Nepomuk navštívit soukromně, vlastními vozidly.

 

Akce po prázdninách v září

Podle plánu se  máme účastnit oslav vinobraní na statku Kočvary. Jedná se o akci, která podle zkušeností z minulých let, je organizována takto:

- shromáždění účastníků na náměstí v Praskolesích, kde probíhají různé akce jako - souboj šermířů, vystoupení dětských skupin a pod. Probíhá         to od  10 do 11,00 hod.

- přesun průvodu do vinice Johanka u obce Otmíče a setkání s družinou " krále Karla IV.", dále probíhá ukázka pěstování vinic a výroby vína,

- přesun do statku Kočvary, kde proběhne od 13,00 hod. řada vystoupení hudebních skupin, probíhají dětské hry, je k dispozici víno a jiné různé občerstvení a jídlo. 

         Předpokládáme přesun pronajatým autobusem s tím, že by nás dopravil do Praskoles a kdo bude chtít pokračovat pěšky s průvodem ten vystoupí, kdo ne, ten pojede autobusem do statku. Zpět domů nás opět převeze autobus cca v 17,00 hod. Oběd tedy budeme řešit ve stáncích na statku. Podrobnosti výletu budou sděleny v písemných pozvánkách až budou k dispozici bližší informace.

Datum letošního vinobraní 29. září 2018.

 

Vinobraní na statku

      V 10,30 hod. 29.9.2018 jsme v počtu 9 osob vyrazili na vinobraní do Kočvar. Bylo téměř jasno, okolo 15ti stupňů a vypadalo to na krásný den. Pronajatý autobus nás vyložil na 20 minut v Praskolesích, kde zrovna začínal šermířský souboj. Docela na úrovni. Dál jsme přejeli do obce Otmíče, odkud jsme šli pěšky k vinici Johanka. Na vinici bylo slunečno a teplo, hrála muzika, ochutnali jsme burčák, víno i slané a sladké pečivo ( já slané koláčky dvakrát ). Prostě pohoda. Po necelé hodině jsme pokračovali pěšky na statek Kočvary ( celkem pěší přesun cca 2 km ).

      V zahradách statku bylo připraveno pódium pro muziku, stany, spousta stánků s občerstvením, zábavných atrakcí pro děti a zase víno, burčák, medovina a pivo. Každý si přišel na své. Po třech hodinách zábavy, poslechu hudby, shlédnutí příjezdu "královny" s jejím doprovodem ( samozřejmě na koních ) a ochutnávání všeho možného jsme za hřmotu bubnů kapely Kabát odjeli domů.  Přijeli jsme v pořádku cca v 16,45 hod. Byl to pěkný výlet.

 

Výlet na Vrškamýk dne 11. října 2018

     Za zcela jasné oblohy, ale dosti silného větru, jsme v počtu 8 osob jeli na výlet do Kamýka nad Vltavou. Využili jsme slev pro seniory a použili jsme veřejnou autobusovou dopravu. Protože bylo v Příbrami dostatek času na přestup do Kamýka, zašli jsme se podívat do stálé galerie Františka  Drtikola v zámečku Ernestinum. V Kamýku jsme šli po zelené turistické trase na zříceninu hradu Vrškamýk ( pěšky cca 1,2 km ). Vítr ustal a bylo kolem 20 stupňů. Oběd jsme měli zajištěný v hostinci U Zemanů. Po obědě jsme si dali domácí zmrzlinu a šli jsme si prohlédnout  most přes Vltavu. U Vltavy jsme si poseděli a v 16,15 hod. vyrazili k domovu. Doma jsme byli po 18té hodině. Prožili jsme krásný den "babího léta".         

 

 

Společné posezení dne 10. listopadu 2018

        Letos jsme měli v plánu návštěvu restaurace "U pstruha" v Ohrazenici.  Vzhledem ke vzdálenosti restaurace od autobusové zastávky                ( 1,7 km )  a zdravotnímu stavu řady našich členů, také kvůli nevhodné kombinaci otvírací doby a jízdního řádu autobusů, jsme předpokládali pronájem autobusu. Nájemce autobusu nám však již nemůže garantovat přistavení dopravního prostředku. Proto byla zvolena pro naše posezení restaurace  "Ranch" v Hořovicích. Sešlo se nás při obědě 17, tři byli omluveni ( 2 nemoc, 1 účast na jiné akci ).                                                                     K posezení jsme se dostali okolo 12,00 hod. různými způsoby. Část členů pěšky, část autobusem a další auty. K obědu jsme předem nic nevybírali. Restaurace nám nabídla pestrou nabídku hotovek i jídel na objednávku. Vzhledem k tomu, že dalšího dne bylo sv.Martina, byla v nabídce i martinská husa. 

        Přesun domů byl opět různý. Dlužno poznamenat, že pěšky šel jen jeden. Jsme už prostě trochu starší a když si můžeme vybrat, tak se rádi svezeme. Další akci předpokládáme až příští rok a to už 1.1.2019. Vyrážíme na novoroční výšlap na kopec Ostrý. Už se těšíme.

 

 

 

 

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)