DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Klub  turistů Felbabka

Informace‚ pozvání 2021

 

2021

 

 

Vítejte na stránce felbabkaturisti.websnadno.cz v sekci

Informace‚ pozvání 2021

 

 

 

Pochod na vrch Ostrý dne 1. 1. 2021

Akce nebyla organizována, ale realizována individuálně v rozsahu podle nařízení vlády k ochraně před šířením koronaviru ( tj. max. 2 osoby    pohromadě ).  Celková účast :  2 + 1 = 3 osoby. Počasí - teplo 4 stupně C. Bez sněhu. Viz pár záběrů v sekci Fotogalerie 2021.          

 

Výroční jednání dne 16. 1. 2021

 

Přátelé, kamarádi,

naše jednání bylo naplánováno a zajištěno ( zasedačka u obecního úřadu ) na 16. ledna 2021. Bohužel nařízení vlády o shromažďování osob na veřejných místech    v období nouzových opatření proti koronaviru nám opět neumožňuje realizovat naši zájmovou činnost. Proto byla akce plně zrušena, tentokrát na neurčito. 

    Jakmile to bude možné, zrealizujeme vše co jsme nestačili udělat podle plánu v loňském roce i letos. Pro vaši informaci uvádíme, že finanční záležitosti jsou s OÚ Felbabka průběžně řešeny a vyúčtování za rok 2020 bylo včas provedeno. Prostředky od OÚ Felbabka byly využity na výlet  do Nepomuku, na nákup materiálu a nákup cen na soutěže, které zamýšlíme uskutečnit v tomto roce ( v petanque ). Doufáme, že to v tomto roce  bude přece jen lepší než loni.

Grilování v Mejtku dne 18. června 2021

Naše první akce po uvolnění aktivit omezených koronavirem ( a samozřejmě nařízeními vlády ). Výběr data se povedl, neboť bylo bez mráčků          a pekelné horko okolo 32 stupňů. Bohužel nám z jara elektrikáři vysekali stromy a keře kolem sloupu el. vedení a poškodili střechu přístřešku          na dříví. Ta stříška není pro ten den až tak důležitá jako to, že díky aktivitě elektrikářů jsme přišli o stín v místě našeho posezení. Část naší          party tak byla pod stromy dál od ohnište a veškerá diskuse a jednání bylo prováděno nadvakrát.

Dohodli jsme se na další aktivitě - koncem června zorganizovat soutěž o ceny ve hře Petanque,

                                                    - koncem srpna navštívíme Kladruby u Stříbra a dále Kokořínsko.

Další akce budeme plánovat podle vývoje koronaviru a opatření proti němu.

Celkem nás bylo 16, z toho 3 nečlenové. 

Jen pro úplnost informací: Stříšku jsme opravili. V přípravě grilovačky ( dříví, úklid trávy, oprava laviček ) se angažovali J. Priškin a P. Indra.

 

Soutěž ve hře Petanque dne 28. června 2021

Podle dohody z grilovačky jsme se sešli v počtu 13 členů na místním hřišti a sehráli soutěž v petanque. Bylo polojasno a okolo 28 stupňů.      Výhodou byla možnost nehrajících přihlížet z laviček pod přístřeškem. Po stručném seznámení s pravidly a úpravami počítání bodů ( hrálo se          do 5ti bodů ) jsme vždy po dvou dvojicích sehráli napínavé souboje. Byly uděleny 2 ceny. Byl přijat návrh sejít se 30. nebo 31. července ke                hře v petanque znovu.

Soutěže ve hře Petanque ve dnech 29.7., 3.9. a 20.10 2021

Nakonec jsme se sešli ještě 3 krát. Cen bylo nakoupeno dost, takže soutěž byla napínavá až do konce. V obci jsme se se svojí hrou stali              zajímaví. Snad ani ne tak pro výkony, ale pro zcela nový druh zájmové činnosti zdejších seniorů. Účast byla 8 až 12 členů Klubu. Vytvořili jsme        si podmínky pro pokračování hry i v dalším roce.

 

Výlet do Kladrub a Stříbra dne 27. srpna 2021

Za dodržení všech protikoronavirových opatření ( roušky, osvědčení o očkování, rozestupy ) jsme navštívili klášter v Kladrubech. Zájem členů    Klubu byl vysoký, kdo mohl tak jel. Přesun byl úsporný ( finančně ) osobními vozidly. Klášter  je sice v renovaci, ale i samotný kostel byl úchvatný.    Nejen pro rozměry a vybavení, ale i pro zajímavost výkladu naší průvodkyně. Poobědvali jsme dobře v zámecké restauraci a jeli jsme na prohlídku    muzea v Kladrubech. Zájem byl i o místní cukrárnu, ale jako naschvál bylo zavřeno. Přesunuli jsme se do nedalekého města Stříbra a prohlídli si zdejší náměstí s pěknou radnicí.  Zdejší cukrárnu jsme samozřejmě rovněž vyzkoušeli. Bylo nádherné počasí a výlet se vydařil.

 

Návštěva hradu Kokořín dne 10. září 2021 

Tentokrát nás bylo méně, škoda. Opět jsme využili osobních vozidel. Cesta byla dlouhá, ale stálo to za to. Prošli jsme si s průvodkyní celý hrad, který je velmi pěkně udržovaný. Prohlédli jsme si i okolí hradu. Někteří došli až na vrchol kopce s "pokličkami" - pískovcovými útvary poblíž hradu.    Je nutno uvést, že v okolí je těch skalních útvarů opravdu velké množství, ale to je na samostatný výlet. 

Velmi jsme si užili nádherného místa i pohody u restaurace "Báby Šubrový". A taky nám zde chutnalo. Navíc nám opět přálo počasí.Těžko se nám odjíždělo.

Výlet na zámek Kozel a do Starého Plzence dne 16. října 2021 

Poslední výlet tohoto roku. Velmi jsme se obávali, že nechytneme pěkné počasí, ale jak už mnohokrát, tak nám přálo. Přesun osobními vozidly se osvědčil. Byla nás většina členské základny a stálo to za to. Nejen prohlídka loveckého zámku, ale zejména procházka členitým a zajímavým parkem, plným rybníčků, laviček a dalšího vybavení. Byl to jeden z nejhezčích parků, které jsme dosud navštívili. Velmi vstřícný pro seniory ( lavičky kam se podíváš ).

 

Společné posezení u oběda v Orlově dne 13. listopadu 2021

Tato akce je závěrem naší aktivity v příslušném roce. Vybrali jsme restauraci v obci Orlov u Příbrami, kde jsme již byli a moc se nám líbilo prostředí   i kvalita podávaných jídel. Proto jsme poseděli déle než obvykle na našich výletech. A opět nám chutnalo. Navzdory skutečnosti, že koncem tohoto roku došlo ke značnému zvýšení cen v restauracích. 

 

Setkávání členů KTF v Multifunkčním domě Felbabka v roce 2021

Na základě úmluvy na jedné z akcí Klubu, jsme se sešli již 3 krát na neformálním a dále neorganizovaném posezení a popovídání v Multifunkčním domě na Felbabce. Setkáváme se podle možností jednotlivých členů vždy v odpoledních hodinách první úterý v měsíci na 2 až 3 hodiny. Zčásti  nám tato aktivita letos nahradila  výroční schůzi, neboť jsme vyhodnotili hospodaření v průběhu roku a navrhli místa, která budeme chtít navštívit v příštím roce. Chceme v této aktivitě pokračovat rovněž v roce 2022 bez ohledu na to, kdy skončí omezení kvůli koronaviru . 

 

 

 

 

 

 

 

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)