DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Klub  turistů Felbabka

Informáce‚ pozvání 2019

Vítejte na stránce felbabkaturisti.websnadno.cz v sekci Informáce‚ pozvání 2019

Úpravu tohoto bloku zahájíte dvojklikem...

 

2019

 

 V. novoroční výstup na vrch Ostrý dne  1. 1. 2019

    Akci jsme zahájili srazem na „Kozím plácku“ ve 14,00 hod. V počtu 8 osob vyrážíme směrem na vrch po žluté turistické trase. Je zataženo, zima kolem 2 stupňů Celsia, ale dost fouká. Po sněhu ani památka. Plánovali jsme trasu celkem 3 km s tím, že pro náročné turisty je možno ji prodloužit  až na Rpety a kolem „pramene Svobody“, tedy o 2 km dále. Nikdo toho nevyužil. Po krátkém občerstvení v polovině trasy jsme se vydali zpátky po druhé straně kopce, kde foukalo podstatně méně. Vzhledem k našemu zdravotnímu stavu nám i tato dvouhodinová procházka stačila. Jestlipak se příště sejdeme alespoň v tomto počtu?

 

Výroční jednání Klubu turistů Felbabka dne 19. 1. 2019

    Jednání proběhlo v Multifunkčním domě Felbabka. Sešlo se nás 16 z 21. Na základě požadavků a návrhů bylo pozastaveno členství 4 členům     z důvodu nemoci, péče o nemocné a velkého pracovního vytížení. Bylo schváleno vyhodnocení akcí minulého roku, čerpání financí, plán další činnosti i rozpočet na rok 2019. Dohodli jsme se i na změně výše členských příspěvků a na příspěvcích na dopravné.

Tak jako v minulých letech nám poskytli pomoc s občerstvením členové TOP týmu Felbabka, za což jim tímto děkujeme. Přispěli i členové KTF dobrůtkami podle vlastního výběru. Takže jsme nejen jednali, ale následně i poseděli a pobavili se. Během 3 hodin jsme vše stihli a rozešli se domů. První následující akcí bude výlet v březnu do Karlštejna.

 

Cesta na Karlštejn dne 28. 3. 2019

     První dojem při odjezdu z Felbabky - je deštivo a zima, nikam nejedem. Jeli jsme tak auty z Felbabky na nádraží do Hořovic. Bylo nás jen 6,        další 2 se připojili až v Karlštejně. Cesta vlakem byla dobrodružná, neboť ve Zdicích jsme přestupovali na autobus a tím nám ujel vlak z Berouna    na Karlštejn. Jeli jsme o hodinu později. Jinak se postupovalo dále podle plánu. Bylo zde tepleji než na Felbabce a nepršelo.                                      Navštívili jsme zajímavé Muzeum voskových figurín, prošli se nádvořím hradu, pochutnali si na škvarkových plackách a docela dobře se najedli        v Kolibě u Elišky. Oběd jsme zvládli tak, že jsme odjeli domů o půl hodiny dříve. Výhodou bylo i to, že na nádraží v Hořovicích nás čekala naše auta, což dále urychlilo návrat domů. Těšíme se na další výlet, tentokrát do Sázavy.

 

 

Výlet do Sázavy dne 18. 4. 2019

     Výlet byl organizován v souladu s plánem. Vypůjčili jsme si mikrobus a vyrazili v 08,30 hod. Je to od nás docela daleko, 100 km. Jelo se nám dobře, neboť nám přálo počasí a řidič jel ohleduplně. Jsme mu za to vděční. Sešlo se nás 14 ze 17ti. V Sázavském klášteře  nás přijali vlídně a velmi se nám věnoval zejména náš průvodce. Bylo to skvělé.

        Stejně skvělé bylo naše překvapení při obědě v "Hostinci Za vodou". Jídlo bylo připraveno znamenitě a v nezvykle velkých porcích vzhledem    k požadované ceně. Rovněž prostředí v hospodě je domácké. Všem doporučujeme.   

        Odpolední návštěva ve sklárně nás rovněž zaujala. Nejen sklářským uměním ve vystavených vzorcích, ale i pohostinností obsluhy                    a promyšleným zázemím ( parkování aut, toalety, výtah, občerstvení s posezením, prodej suvenýrů aj. ).

        Kromě uvedeného jsme shlédli rodný dům Otomara Korbeláře, ke kterému byl dobrý přístup, snažili se podívat na rodný dům Jiřího Voskovce, ke kterému přímo přístup není, pohlédli na začátek Čertovy brázdy, kde nelze ani zastavit, neboť u něj není potřebná plocha k zastavení ani onen pluh, který zde byl názorně kdysi instalován. Dokonce jsme se šli podívat z vybudované vyhlídky na naučnou stezku v prostoru Votočnice. Bohužel mnoho vidět nebylo, neboť během 12 let od jejího vybudování okolní náletové dřeviny většinu výhledu zastínily.

        Přes uvedené "maličkosti" jsme byli s výletem spokojeni. Za měsíc zase někam vyrazíme.

    

Výlet do CHrástu a Dýšiny dne 16. 5. 2019

     Tento výlet byl organizován vlastními auty, neboť veřejné dopravní prostředky nelze  využít pro shlédnutí všech plánovaných míst a také to časově nevychází. Pro pronájem vozidla ( autobusu ) nemáme dost financí. Ten plánujeme na příští akci.

Sešlo se nás 11 a jelo se 4 auty. Takže byla rezerva míst. Počasí pošmourné, kolem 16ti stupňů. Nepršelo. Prošli a projeli jsme památky v Dýšině,    v Chrástu, na oběd jsme se stavili v hospodě a pivovaru Pod Lípou v Kyšicích. Taky jsme ochutnali sladkosti v cukrárně v Chrástu. Domů jsme dorazili do 16 hodin. Docela zajímavý výlet. Příště se jede na Konopiště.

Podrobnosti viz sekce Fotogalerie 2019.

 

Výlet na Konopiště dne 13. 6. 2019

        Přeprava na tuto akci byla zajištěna pronajatým autobusem - pohodlným Mercedesem. Účastníků se sešlo celkem  jen 8, což již opakovaně naznačuje problém s naším Klubem. Tím problémem je zřejmě stáří a s ním související okolnosti. 

        Jako  obvykle nám počasí přálo. Bylo teplo, ale pod mrakem, takže pro výlet ideální. Po dojezdu na parkoviště před zámkem Konopiště nás počasí ale vypeklo a vyjasnilo se. Takže jsme vyhledávali stín, neboť bylo kolem 28 stupňů. Vynechali jsme prohlídku zámku a soustředili jsme se  na park, růžovou zahradu a skleníky. V zámku jsme se pokusili navštívit prodejnu čokoládových výrobků. Bohužel bylo z neznámých důvodů zavřeno. Růžová zahrada stála za to. Ten klid, nádherné klima a pávi. Ti byli všude a byli nádherní.

        Na oběd jsme si zajeli do Neveklova do restaurace "Bernard" a nelitovali jsme. Nejen že měli obrovskou nabídku hotovek, ale také za dobré ceny a navíc byla poblíž otevřená cukrárna, kde jsme prakticky náš výlet zakončili. Domů jsme dorazili kolem 15té hodiny.

 

 Večerní posezení v Mejtku dne 17. 8. 2019

      Posezení na místě vybudovaném naším Klubem pod lesem Mejtko bylo proti plánovanému termínu v červnu posunuto na  srpen z několika důvodů. Již podruhé bylo velké sucho a bylo zakázáno rozdělávat ohně na veřejných prostranstvích a také mnoho našich členů již od června využívalo nabídky na lázeňské a rekreační pobyty.

      Že se to osvědčilo, o tom svědčí účast, neboť se nás sešlo 17 ( 15 členů a 2 nečlenové ). Rovněž počasí nám vyšlo a nepršelo. Jídla na    grilování bylo dost a nových zážitků také, takže se jedlo, popíjelo a povídalo až do setmění. Myslím, že jsme si společného večera užili.

     

 

Návštěva v Chýňavě dne 19. 9. 2019

      Do Chýňavy jsme vyrazili vlastními auty tak, abychom se setkali s průvodkyní po obci v 09,30 hod. Sešlo se nás "jen" 11.   

 Počasí bylo celkem fajn, nepršelo, bylo slunečno a okolo 16 stupňů ( ráno jen 4 ). Vál ale studený vítr. Naším cílem byla procházka                        po Stezce Česko-italského přátelství, prohlídka kostela a společný oběd v místní restauraci Dělnický dům. Pro možné převedení našeho            Klubu na Spolek seniorů Felbabky chceme získat informace ze zkušeností Chýňavského spolku seniorů. 

Bližší informace v sekci Fotogalerie 2019 u snímků z akce.

 

 

Výlet do historie Hořovicka dne 17. 10. 2019

        Klub turistů Felbabka pořádal dne 17. října 2019 výlet do Hořovic. Akce byla organizována v souladu s plánem činnosti Klubu                              v tomto roce.  Cílem byla návštěva Muzea Hořovicka a Galerie ve Starém zámku. Přesun do Hořovic byl uskutečněn několika způsoby.            Autobusem, auty i pěšky ( jen 2 členové ). Nakonec se nás sešlo 13. Počasí nám přálo, bylo slunečno a kolem 15 stupňů.

        Prohlídku jsme zahájili podle plánu v 10,30. Vzhledem k provozní době ( od 11 do 12 hodin je polední přestávka ) jsme nestihli prohlídku galerie. Snad příště. Oběd byl zajištěn v restauraci "U Čermáků". Cestou k restauraci jsme stihli nakoupit na trhu na náměstí. Jídlo v restauraci    bylo objednáno  - svíčková a vepřové výpečky. Obojí bylo dobré. Cesta domů opět třemi způsoby. Pěšáci dorazili do 14,00 hod.

        Příští měsíc máme poslední výlet tohoto roku. Jde o společné posezení při dobrém jídle, tentokrát v Jincích.   

 

    

0běd v EŠCE dne 16. 11. 2019

    

    Společný oběd jsme absolvovali v restauraci Eška v Jincích. Přítomna byla velká většina členů. Část nás přišla pěšky, někteří přijeli auty            nebo autobusem. V nabídce byla čtyři jídla, předem dohodnutá s personálem restaurace. Oběd byl chutný, připravený a podávaný                            v dohodnutém čase. Rovněž počasí nám přálo, bylo slunečno a kolem 15 stupňů. Další akce bude již 1. ledna 2020, kdy půjdeme, již tradičně,          na blízký kopec Ostrý. Tak nashledanou v příštím roce.

 

 


Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)