DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Klub  turistů Felbabka

Informáce‚ pozvání 2020

Vítejte na stránce felbabkaturisti.websnadno.cz v sekci

 

Informáce‚ pozvání 2020

 

 

 

 VI. novoroční výstup na vrch Ostrý dne  1. 1. 2020

    Akci jsme zahájili srazem na „Kozím plácku“ ve 14,00 hod. V počtu 10 osob vyrážíme směrem na vrch Ostrý po žluté turistické trase. Je zcela jasno, zima kolem 2 stupňů Celsia, pocitově teplo, alespoň na sluníčku. Po sněhu ani památka. Plánovali jsme trasu celkem 3 km. Nikdo  nevyužil možnosti jít více. Po krátkém občerstvení v polovině trasy jsme se vydali zpátky po druhé straně kopce. V lese byla slabá námraza, sucho. Na trase jsme se setkali s řadou dalších turistů a výletníků. Největší houf, asi 20 osob všeho věku, mířil k obci Rpety. Výšlapy po okolí se víc a více rozmáhají. Organizovaně i jednotlivě. Je to fajn. Jako obvykle nám pochod trval cca 2 hodiny. Bylo fajn - viz fotogalerie.

 

Výroční jednání KČT dne 18.1.2020

Jednání proběhlo podle plánu. Byl vyhodnocen minulý rok co do realizace plánu činnosti i hospodaření. Byl schválen plán činnosti v roce 2020 a rozpočet pro zajištění činnosti Klubu. Bylo navrženo k projednání s OÚ Felbabka používání osobních vozidel členů KTF k výletům namísto drahých pronájmů autobusu. Schválili jsme, kromě jiného,  8 výletů, společné grilování v Mejtku i společný oběd v restauraci Valdek.

Akce KTF 20. 3. 2020

    Plánovaná akce - návštěva Augustiánského kláštera svaté Dobrotivé v Zaječově byla připravena a členové Klubu byli o ní informováni. Vzhledem k opatřením vlády ze dne 14. 3. 2020 ( uzavření restauračních zařízení ) však bylo nutno akci zrušit. Další opatření vlády následovala, např. od 16. 3. byl vládou omezen pohyb občanů aj. Podle situace ve státě a po dohodě v Klubu se k možnosti realizace akce vrátíme.

 

DOBA KORONAVIROVÁ

Nebezpečí nakažení koronavirem omezilo činnost KTF na celý rok. První akcí, kterou jsme zrealizovali po uvolnění mimořádných opatření bylo společné posezení a grilování v Mejtku. Uskutečnilo se 18. července za přítomnosti 15cti osob. Počasí nám přálo a vydrželi jsme do 19,30 hod.

Bylo dohodnuto upravit plán činnosti Klubu tak, že v měsíci září pojedeme vlastními auty do Nepomuku a v říjnu na Kokořín. Rovněž jsme odsouhlasili další grilovačku v srpnu.

Vzhledem o opakování situace nebyla pořizována fotodokumentace.

 

Grilování v Mejtku 22. srpna 2020

Přesně podle Plánu činnosti na rok 2020 a na základě pozvánek jsme se sešli ke grilovačce a posezení v 17,00 hod. na  našem plácku, bohužel    jen v počtu 7 osob. Bylo kolem 26 stupňů, ale pod mrakem.  Vše bylo připraveno, oheň plál a stačilo dát něco na rošt ke grilování. 10 minut před zahájením akce však začalo pršet a déšť zesiloval. Kamarádi Vašek a Jindřiška nás proto pozvali pokračovat v akci pod altánem na jejich zahradě.    Uklidili jsme ohniště a za deště se přesunuli na uvedenou zahradu. Buřty jsme si opekli v krbu, popovídali a rozešli se stejně jako jindy kolem 19,30 hod. Ti, kteří se deště obávali a proto na tuto akci nepřišli, mohou jen litovat. 

Příště se sejdeme na prvním výletu tohoto roku. Vyrazíme do Nepomuku.

 

Za svatým Janem Nepomuckým dne 18. 9. 2020

 

       Klub turistů Felbabka pořádal dne 18. září 2020 ( pátek ) výlet do Nepomuku. Cílem akce byla prohlídka zámku Zelená hora, Svatojánského muzea, kostela sv. Jana Nepomuckého a dalších památek podle rozhodnutí členů Klubu na místě.                                                                          Sraz výletníků byl na „turistickém plácku“ u trafa v - 08,30 hod. Bylo chladno kolem 11 stupňů, ale bez mráčku. Jelo se  osobními auty účastníků,    jak bylo dohodnuto na VČS. Délka přesunu cca 70 km.

       Nejdříve jsme navštívili zámek Zelená hora, kde nás očekávala průvodkyně. Prohlídku jsme vzali od výkrmny "Ráje socialistických vepřů",    přes kostel a zámek. Využili jsme situace, kdy je zde instalována výstava obrázků z filmu Černí baroni, včetně doprovodných zvukových nahrávek. Výklad průvodkyně byl velmi zajímavý, takže jsme přišli na oběd do restaurace „U Zeleného stromu“ na náměstí o půl hodiny pozdě.                                 Po obědě následovala prohlídka kostela Svatého Jana Nepomuckého a přilehlého prostranství v dolní části náměstí. Prohlídku Svatojánského muzea už jsme neabsolvovali. Slunce hřálo a bylo toho na nás už moc. Vyrazili jsme domů a cestou jsme se stavili na pár sladkostí v cukrárně          v Březnici.

Domů jsme přijeli přesně podle plánu - do 16,00 hod. Důležité !!! Bylo nutné vzít s sebou roušky! Někteří už měli možnost vyzkoušet dárku od    vlády. Bylo fajn.

                 

Více akcí prováděno nebylo pro různá omezení kvůli koronaviru. 

 

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)