DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

Klub  turistů Felbabka

Informace‚ pozvání 2023

Vítejte na stránce felbabkaturisti.websnadno.cz v sekci Informace‚ pozvání 2023

 

 

Pochod na Ostrý dne 1.1.2023

IX. novoroční výstup na vrch Ostrý, který organizoval Klub turistů Felbabka tradičně - zahájení srazem na „Kozím plácku“ ve 14,00 hod. , dále výstupem na vrch po žluté turistické trase a návratem zpět na Kozí plácek lesní cestou. Celkem cca 2,5 km. Popovídali jsme si, udělali něco pro udržení kondice (seniorské) a dohodli se na dalším setkání.

       

Návštěva Písku dne 27. 4. 2023

Pro nepříznivé počasí v březnu jsme na výlety vyrazili až v dubnu. V počtu 11 osob jsme si prošli město Písek a prohlédli si kamenný most, památník našim letcům v 2. světové válce, dům v němž bydlel M. Aleš, Alšovo náměstí a Velké náměstí, kostel Narození Panny Marie a kostel Povýšení sv. Kříže, Putimskou bránu a řadu památných domů. Navštívili jsme i Prácheňské muzeum v budově původního hradu. Jen pro informaci - muzeum je velmi obsáhlé, poučné i zvláštní a jsme velmi rádi, že jsme prohlídku absolvovali. Nutno zmínit i velmi přívětivé prostředí a dobrou kuchyni v restauraci U Reinerů. Vzhledem k příznivému počasí se dalo i posedět na lavičkách a kochat se nádherně rozkvetlými,  barevnými a voňavými tulipány na Velkém náměstí. Domů jsme dorazili podle plánu do 16,00 hod. Někteří i později díky zastávce na zmrzlině v Čimelicích.

 

Poznávací výlet do Rabštejna nad Střelou a Manětína dne 11.5.2023

S předpovědí deště a nízkých teplot na celém území ČR jsme plánovali výlet do Rabštejna a Manětína. Nakonec bylo polojasno a kolem 17ti stupňů, což nám na pochůzky po Rabštejnu přišlo to nejlepší. Velmi jsme byli zvědaví jak vypadá nejmenší historické město na světě. Prohlédli jsme si zříceniny hradů Sychrov i Rabštejn, klášter Servitů s kostelem a zámek jen zvenku, muzeum, kamenný most, zbytky městského opevnění při cestě k mostu včetně smírčího kříže, řadu hrázděných historických staveb a sochařských děl. Nestačili jsme si projít celou naučnou stezku, ale i ta část k mostu byla velmi zajímavá. Doporučujeme návštěvu, ovšem až v červnu, kdy se otevírají i místní restaurace a jiné občerstvovny. My využili pohostinnosti    v muzeu pro "kafíčko".

V Manětíně jsme si prohlédli zámek (výjimečný obrazy sloužících a poddaných majitelům panství) i přilehlý francouzský a anglický park. Velmi zajímavý je Manětín i množstvím soch po městě i před zámkem. Den jsme zakončili,  jako už tradičně, v cukrárně. Tentokrát v Chrástu. Byl to zajímavý výlet. Všem doporučujeme.

 

Výlet do Švihova a Klatov dne 22. 6.2023

Klub turistů Felbabka organizoval pro své členy výlet do Švihova a Klatov. Akce proběhla za nádherného počasí. Přesunuli jsme se osobními vozidly členů. Od 10,00  následovala prohlídka hradu a města. Měli jsme štěstí, neboť na hradě probíhala zkouška Klatovského divadla, hry Noc na Karlštejně. Nejdříve jsme tedy shlédli představení a potom absolvovali prohlídku hradu. Hrad je ve velmi dobrém        stavu a průvodce se snažil (až na to, že mluvil velice tiše, což pro lidi našeho věku je traumatizující). Po posezení u cukrárny a návštěvě Infocentra jsme přejeli do Klatov.  Nejdříve jsme si dali oběd v restauraci hotelu Ennius a potom jsme si prohlédli Klatovské náměstí. Přestože většina z nás už v Klatovech někdy v minulosti byla, byli jsme velmi zvědaví na aktuální stav. Nebyli jsme zklamaní. A výstup na Černou věž byl stejně obtížný jako dříve. Jedna zajímavost - vstupné se platí až po výstupu nahoře na věži. Ti, co tam nedojdou, neplatí.  Akci jsme ukončili návštěvou v místní cukrárně. Prostě to byl příjemný zážitkový den.

 

 

Pro přehlednější úpravu sekce lze obsah rozdělit do textových "bloků". Bloky lze libovolně vytvářet, přesouvat a mazat. Jejich úpravu zahájíte dvojitým poklepáním tlačítkem myši. Textový editor se vždy spustí pouze pro vybraný blok. Jak editor pracuje, naleznete ve videoukázce.

Základní tipy:

  • Používejte často nové bloky.
  • ENTER = nový odstavec.
  • SHIFT+ENTER = nový řádek.
  • Obrázek je nejprve třeba nahrát na server přes Vložit obrázek a Správce souborů.
  • Obsah z Wordu vždy přenášejte přes Vložit z Wordu.
  • NEpoužívejte mezerník pro zarovnávání objektů.
Listování umožňuje dynamicky zobrazovat a skrývat obsahy vybraných bloků:
  • Stiskněte tlačítko listování.
  • U bloků, které mají být skryty, vyplňte nově zobrazené textové pole.
  • Všechny bloky s vyplněným listováním budou na stránkách skryty kromě prvního v pořadí.
  • Tlačítko přidat odkazy vytvoří nový blok se zástupcem, který bude na stránkách nahrazen odkazy. Tyto odkazy budou shodné s vyplněnými nadpisy u listování a budou přepínat příslušné bloky.
  • Ze všech bloků, které mají vyplněné listování, bude zobrazen vždy pouze jeden. Bloky, které nemají vyplněné listování vůbec, budou zobrazeny vždy.
  • Pokud chcete skrývat i první blok listování, vytvořte na jeho místo nový prázdný blok a použijte pro jeho nadpis výraz: %empty%
  • Chcete-li při přepnutí bloku rolovat okno na horní část bloku, přidejte za text bloku výraz: %top% (např.: Dovolená%top%)